Poštovani,

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu organizuje 14. Sajam stipendija (UNSA Study Expo). Ova manifestacija je po svom karakteru jedinstvena u Bosni i Hercegovini. Sajam će se održati u srijedu, 23. oktobra 2024. godine, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II, Sarajevo).  Ulaz za posjetioce  će biti otvoren od 10:00 do 15:00 sati. Četrnaesti sajam stipendija biće organizovan u saradnji sa Ambasadom Republike Francuske, Campus France i Francuskim institutom.

Predstavnici univerziteta iz različitih zemalja će biti dostupni za razgovor  u vezi studija na tim univerzitetima. Većina Univerziteta ima sporazume o saradnji sa našim univerzitetom te nudi i mogućnosti za razmjenu kroz Erasmus+ program. Biće prisutne i ambasade i razne vladine i nevladine organizacije iz cijelog svijeta  koje u okviru svojih aktivnosti imaju programe i ponude za studiranje, praksu ili stručno usavršavanje. Molimo vas da sami posjetite sajam i da animirate vaše učenike/studente i nastavnike kako bi u direktnom kontaktu imali priliku da upoznaju  različite sisteme studija  i njihove ponude. Ulaz je slobodan, mnogi izlagači nude i zanimljive promotivne materijale. 

Posjetioci sajma su  srednjoškolci, studenti dodiplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija i drugi zainteresovani za obrazovanje i stručno usavršavanje.

Za dodatne informacije obratite se dr. Jasna Bošnjović i mr. sci. Adnan Rahimić (033 565 116) ili na email Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

 

14._sajam_stipendija.jpg