UNIVERZITET U SARAJEVU - FILOZOFSKI FAKULTET

 

OBAVJEŠTENJE – III UPISNI ROK

 

U SKLADU S ČLANOM 1. STAV 6. KONKURSA ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU STUDIJA NA UNIVERZITETU U SARAJEVU U AKADEMSKOJ 2024/2025. GODINI, OBAVJEŠTAVAMO KANDIDATE KOJI SU ZAINTERESOVANI ZA UPIS NA PRVI CIKLUS STUDIJA DA SE MOGU PRIJAVITI NA III UPISNI ROK. MOLBE ZA UPIS PODNOSE SE PUTEM  STUDENTSKE SLUŽBE FAKULTETA.

POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA UPIS:

  1. Prijavi obrazac za upis za treći prijavni rok (prijavni obrazac preuzeti sa stranice Fakulteta)
  2. svjedočanstva o završenim razredima srednje škole završene u Bosni i Hercegovini u četverogodišnjem trajanju odnosno odgovarajuće priznate dokumente za kandidate koji srednju školu nisu završili u Bosni i Hercegovini (odnosno potvrdu kao dokaz da je postupak priznavanja/ekvivalencije u toku)
  3. diplomu o završenoj srednjoj školi,
  4. izvod iz matične knjige rođenih
  5. uvjerenje o državljanstvu
  6. dokumente relevantne za utvrđivanje broja bodova po kriterijima (diplome i certifikate sa relevantnih takmičenja), kao i dokumente relevantne za dokazivanje statusa pripadnosti kategoriji djece šehida i poginulih boraca, djece ratnih vojnih invalida, djece dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i djece bez oba roditelja, dokumente kojima se dokazuje stoprocentni invaliditet;
  7. Kandidati koji pripadaju posebnim kategorijama iz Kantona Sarajevo, pored dokaza o pripadnosti posebnoj kategoriji dužni su priložiti dokaz o prijavljenom prebivalištu u Kantonu Sarajevo-CIPS potvrda.
  8. Strani državljani: dokaz o poznavanju b/h/s jezika

 

ROKOVI ZA PODNOŠENJE MOLBI ZA UPIS:

  OD PONEDJELJKA, 30. 9. 2024. DO ČETVRTKA, 3. 10. 2024.

 

Molbe se predaju na Studentsku službu u periodu od 10:00 do 12:00 sati.


Prijavni obrazac

Slobodna mjesta za upis studenta u PRVU godinu PRVOG CIKLUSA